AMERIKANSK INVESTORGRUPPE OPKØBER FREMAD AMAGER ELITE APS

I løbet af de seneste måneder har der været konkret dialog med en amerikansk investorgruppe om at overtage Fremad Amager Elite ApS. Manden i front og den nye ejer er 45-årige Josh Wallace fra Portland, Oregon. Investorgruppen under navnet, Fremad Amager USA, overtager 100% af aktierne fra SCP Waterfront.

Josh Wallace er født og opvokset i Portland, hvor han igennem mange år har arbejdet indenfor tech-branchen, og adskillelige andre brancher med succes. Han er nu spændt på en ny titel som fodboldklubejer:

”Det er for mig personligt og investorgruppen som helhed, en rigtig stor dag, og jeg er meget spændt på fremtiden. Jeg har været i løbende dialog med klubben i flere måneder, og har derfor kunne følge med på tæt hold. På trods af sportslig nedgang og store udfordringer i indeværende sæson, har jeg ikke været i tvivl om at fastholde interessen. Jeg har gennemgået klubbens rejse de sidste mange år, og har derfor fået et godt indblik i, hvordan klubben er blevet styret både kommercielt og sportsligt. Jeg ved allerede nu at det at være ‘Ama’rkaner’ er et statement i sig selv. Jeg har derudover lært at der er stor forskel på at være fra den ene eller den anden side af broerne. København er en fantastisk storby, men Amager er et stolt lokalmiljø for sig,”

Udfordringerne rent sportsligt har været store i 2021, og der skal løftes nogle opgaver for at lande rigtigt:

”Der er mange loyale fans og samarbejdspartnere, som står op for Fremad Amager – og med tanke på den store modgang, de har oplevet sportsligt i den seneste periode, er det fantastisk med den støtte de har vist til holdet. Jeg har udefra fået et indblik i hvor mange mennesker, der værner om klubben. Jeg skal bruge tiden på at lære endnu mere om den unikke foreningskultur i dansk sport, som har været et emne flere gange undervejs i købsprocessen. Den styrke af sammenholdet vil jeg gøre mig fortjent til at være en del af. Jeg kommer ikke som ejer for at diktere, hvordan tingene skal gøres, men sammen med den nuværende ledelse skal vi sætte retningen for de kommende mange år,” udtaler Josh Wallace.

Det kortsigtede mål overskygger den langsigtede strategi for Fremad Amager, der lige nu befinder sig i bunden af NordicBet liga. Målet er overlevelse, og det kræver selvsagt justeringer:

”Der bliver ikke kastet med store summer, uden der er grundigt belæg for den investering, der skal foretages. I første omgang har vi en spillertrup, hvor den sportslige ledelse skal forberede sig på et transfervindue med udskiftninger og tilpasninger. Der er ét mål; Overlevelse i 1. Division. Vi har haft dybdegående samtaler omkring, hvad der skal ske herfra, og hvordan vi skal løfte holdet fra den nuværende situation. Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at opbygningen af et slagkraftigt fodboldhold med stærke værdier og et udtryk, som Øen kan være stolte af. Sidst men ikke mindst, glæder jeg mig til fodbold i Sundby Idrætspark,” slutter Josh Wallace.

De seneste 11 måneder har taget en drejning fra tidligere ambitioner om Superligafodbold og store investeringer. Derfor blev der allerede tidligere på året sat en opgave i gang for at finde nye investorer. Det har været et langt og grundigt forløb for CEO, Allan Ravn, der har været involveret i alle henseender i processen om nyt ejerskab:

”Det har været nogle hektiske måneder, i en tid, hvor vi som klub har haft store vanskeligheder. I starten af 2021 var strategiændringer beskeden. Det har haft stor effekt i dagligdagen og på de sportslige resultater. De vilkår har givet udfordringer i forhold til at drive fodboldforretning. I fællesskab med SCP Waterfront, drøftede vi fremtiden for Fremad Amager og deres ønske om et salg. Den opgave har fyldt meget i min hverdag de seneste måneder, og jeg er rigtig tilfreds med at det er lykkedes for begge parter,” siger Allan Ravn.

”Med nye ejere i Fremad Amager kan vi forberede os på et aktivt transfervindue med ændringer på et hold, som skal overleve i 1. Division,” slutter Allan Ravn.

Del på de sociale medier