CARIT FALCH ER NY CHEFTRÆNER I FREMAD AMAGER

Som den første nyhed i 2023 kan vi præsentere vores nye cheftræner. 46-årige Carit Falch har underskrevet en aftale frem til sommeren 2025, og er dermed klar til at stå i spidsen for det Ama’rkanske fodboldflagskib.

Carit kommer med en fortid som cheftræner i Vejle Boldklub, Lyngby Boldklub, græske EN Paralimniou, Litauens U21-landshold og Brønshøj. Han har derudover været ansat i forskellige positioner i akademi-afdelingerne hos bl.a. FC Nordsjælland, FC Helsingør og Hvidovre IF.

Han overtager et Fremad Amager-hold, der starter året som nummer 9 i NordicBet Ligaen, hvor han mandag den 9. januar møder spillerne for første gang, når opstarten ruller. Inden da er der møde med ledelse og trænerstab, hvor cheftrænerens spilkoncept og sportslige strategi skal præsenteres. En del af den sportslige strategi, udover målsætningen for placering i rækken, er de seneste par uger blevet finpudset for at tilpasse spilkonceptet og udtrykket for Fremad Amager.

Gaxe sætter her ord på, hvorfor valget faldt på Carit:

”Carit er ikke et nyt navn, der er dukket op på vores liste af interessante træneremner. Han har via forskellige roller i FC Nordsjælland og i sin tid i Lyngby Boldklub vist prøver på de stærke træneregenskaber, han har. Taktisk er han ekstremt stærk på hvordan spillerne er sat op til kamp og ikke mindst sat ind i de spilsystemer, der er sammensat. Vi har fra starten af de her samtaler med en ny cheftræner sat nogle punkter op, som den udvalgte skal kunne operere med og overordnet set bringe ind i holdet. Her har Carit været suveræn i præsentationen af, hvordan holdet skal sammensættes med en offensiv indstilling med presspil på modstanderens banehalvdel. Derudover er vi som klub overbevist om at Carit og vi i fællesskab med spillerne kan løfte niveauet og deraf vores udtryk og præstationer.

Vi er ekstremt spændte på at få spillerne ind til opstart senere på ugen, og fokusere på en rigtig spændende forårssæson i Fremad Amager,” slutter Gaxe.

I tiden som cheftræner i Lyngby Boldklub, fik Carit især praktiseret et spilkoncept, der går ind under emnefeltet ”seværdig fodbold”. Det medbragte bl.a. en række meget flotte resultater i den Superliga-sæson, hvoraf spillestilen var meget nøje forberedt til hver enkelt spiller på hver position.

Den nye cheftræner er begejstret over at kunne starte et projekt i en klub, hvor både tiltroen og retningen er meget tydelig fra begge parter:

”Det er en fantastisk dag på flere måder. Alene dét at få en aftale på plads som ny cheftræner med Fremad Amager, er rent personligt noget jeg glæder mig rigtig meget over. Jeg har haft en super god dialog med både Gaxe og ejerkredsen helt fra start og undervejs i forløbet. For mit vedkommende har det været rigtig væsentligt at begge parter har set hinanden i øjnene i det her forløb og aftalt vilkårene for hvordan vi løfter alt omkring holdet. Den tiltro og de tanker klubben har udvist, har gjort mig meget sikker i min sag i forhold til klubvalg. Vi har en fælles tro på hvordan vi bedst udnytter det store potentiale, der er i spillertruppen. For at forløse det potentiale skal vi have et stort fokus på et offensivt udtryk, når vi går på banen. Det er et krav at vi som hold arbejder i samme retning, og alle forstår de rammer, vi sætter op omkring udtryk og spillestil. De ting er blevet tydeliggjort fra begge parter, hvilket er endnu en årsag til at jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang,” sige Carit og fortsætter.

”Jeg er halvblods Ama’rkaner, og har i store dele af min barndom og ungdom opholdt mig på Øen og har brugt mange timer på banerne. For mig er det en rigtig fodboldklub med en lang historie, der har oplevet lidt af hvert. Det er en klub med masser dybde og karakter med fantastiske fans. Fremad Amager er en klub, som jeg er stolt af at skulle repræsentere, og det er den følelse jeg forventer fra alle, der er en del af trænerstaben og holdet. Ved at udvise den stolthed og klubfølelse, gør det også at vi kommer endnu tættere på fansene og samarbejdspartnerne. Det er sammen at vi skaber et fantastisk hold på banen og et stærkt bånd til dem, der står på den anden side af banen med entusiastisk og loyal opbakning. Vi glæder os til sæsonstart – med et stærkt indstillet offensivt udtryk,” lyder det fra Carit.

I løbet af de næste par dage, vil der blive præsenteret et program for træningskampene her i opstarten. Carits første uofficielle kamp er dog på plads, og bliver et opgør mod hans tidligere klub, Lyngby Boldklub. Træningskampen afvikles lørdag den 14. januar kl. 13:00 hos Lundtofte BK på kunstgræs.

Den rigtige debut spilles også mod en tidligere klub, nemlig mod Vejle Boldklub, lørdag den 18. februar på udebane.

Velkommen til Ama’r, Carit!


Fremad Amager har en lang og stolt historie, der strækker sig helt tilbage til grundlæggelsen i 1910, hvor klubben blev etableret som en klub for håndværkere og arbejdere. Siden 2016 har Fremad Amager spillet i 1. division, hvor klubben har etableret som et solidt hold i landets næstbedste række med ambitioner om oprykning til Superligaen. Fremad Amager Elite har i dag en ejerkreds bestående af erhvervsfolk, der også står bag energiselskabet Velkommen og ABCforsikring.

Del på de sociale medier