CARIT FALCH: FULDSTÆNDIG AFKLARET I FORHOLD TIL HVOR VI STÅR, OG HVOR VI SKAL HEN

Resultatmæssigt var det ikke så kønt i årets første træningskamp mod Lyngby Boldklub, men for cheftrænerens vedkommende var det et fokuspunkt mandag morgen – efter taktikmødet var fejlene udpeget, og de positive takter fra kampen var derfra hovedfokus i ugens træning forud for årets anden træningskamp i morgen. Her venter et blandet hold fra FC Nordsjælland i en kamp, hvor forberedelserne, intensiteten og indholdet fra spillerne har været mere end tilfredsstillende:

”Det vi arbejder på lige nu, er at øge kapaciteten med længere træningspas, og det giver tunge stænger efter en hård træningsperiode. Vi skal kunne løbe de ekstra mange sure meter på banen, når sæsonen starter for alvor. Samtidig har vi i denne uge kunne øve os i endnu højere grad taktisk for at indøve presset på modstander og vores offensive koncept. Det kræver en stor fysisk indsats, og her leverer spillerne forbedringer, ud fra de tal vi måler på. I den proces vi er i lige nu, er det naturligt at butikken åbnes, hvis man bevæger man sig frem på banen, og presser højt i en kamp som i lørdags. Det kan koste i kampe, hvor vi møder så gode modstandere som Lyngby og Nordsjælland i de her træningskampe, som er effektive på de chancer, der opstår. Internt arbejder vi på at minimere de fejl her i opstarten, som selvfølgelig opstår – de ved vi, og det ved spillerne,” siger Carit.

”Alt den forberedelse vi arbejder på, har det naturlige formål at blive dygtigere for hver træningsuge, så vi står godt rustet til sæsonstart. Spilkonceptet og forberedelserne ændrer sig ikke af et resultat i en træningskamp. Vi er overbevist om at det er måden at spille kampene på, og derved vinde fodboldkampe. Det løses ikke på en enkelt træningskamp eller to i en opstart med en ny træner. Det tager tid at skabe den dynamik og evne til at dominere kampen og modstanderen, og det er ikke nogen nem måde at spille på, men det når er sat sammen, er det effektivt – og i øvrigt sjovt at se på. Vi er fuldstændig afklaret i forhold til, hvor vi står, og hvor vi skal hen. Det er nemmere sagt end gjort, og kan kun bevises på banen, når kampene spilles. Jeg er tålmodig og helt rolig i forhold til den proces, og er overbevist om at truppen passer ind i de rammer. Den vilje, intensitet og individuelle ønske om at lære og forbedre sig fra spillerne, er et stærkt signal til os i trænergruppen. Der er stor motivation hos alle spillere, og det kan også ses ud fra præstationen i 2. halvleg i lørdags, hvor flere yngre spillere leverede rigtig gode 45 minutter. Der venter os en god mulighed i morgen eftermiddag for at overføre forberedelserne fra træningsbanen til kamp. Det ser vi frem til mod en stærk modstander,” lyder det fra Carit.

FC Nordsjælland har sendt information vedr. kampen, og Fremads tilskuere skal overvære kampen fra sektion A2 på Right to Dream Park. Der er gratis indgang til kampen. Der er dog en ændring i forhold til de først aftalte tre halvlege, hvor der i stedet spilles ganske almindelige 2 x 45 minutter. Kampstart er kl. 15:45.

Del på de sociale medier