FREMAD AMAGER ER KLAR TIL 2. DIVISION

PRESSEMEDDELELSE fra Fremad Amager, den 23. maj kl. 14:00

Fremad Amager er klar til 2. division

Fremad Amagers tidligere ejer har efterladt sig et større økonomisk rod. Bl.a. derfor må Fremad Amager en tur ned og vende i 2. division, men man har fortsat store planer på Amager.

Til trods for at spillerne kæmper godt på banen og har vundet 2 af de seneste 3 kampe i 1. division, må klubben alligevel en tur ned og vende i 2. division. Det skyldes bl.a. et større økonomisk oprydningsarbejde efter den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich, der også for en måneds tid siden betød, at Fremad Amager måtte tilpasse organisationen og sige farvel til fem ansatte.

– Fremad Amager har valgt at prioritere at få styr på økonomien i klubben her og nu, så klubbens overlevelse sikres på den korte bane. Ejerne har i det seneste år investeret et to-cifret millionbeløb i Fremad Amager, men det er en usund måde at drive forretning på – så det kommer vi til at justere. Det betyder vi fra næste sæson går efter at drive klubben med færre omkostninger og skabe en sund forretning som vi kan bygge videre på, siger Lars Hein på vegne af ejerkredsen.

Prioriteringen af økonomien er også årsagen til, at Fremad Amager ikke modtager en licens til fortsat at kunne spille i 1. division fra DBU – selv hvis klubben skulle være i stand til at spille sig op på den rigtige side af stregen.

– Fremad Amager skylder bl.a. 900.000 kr. til en Ghanesisk klub, som den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich, trods gentagne rykkere ikke har betalt – og med en sådan gæld kan DBU ikke tildele licens til 1. division. Vi har dog vundet en sag mod Anton Zingarevich i retten, der giver Fremad Amager ca. 1 million kr. i erstatning indenfor 1-2 måneder. Dette beløb har vi allerede skriftligt aftalt med den Ghanesiske advokat, at vi bruger til at betale den udestående gæld med, fortsætter Lars Hein.

Fremad Amager har ligeledes et udestående med Ama’r Sport, og her er der aftalt en afdragsordning, hvor 1. rate af 3. allerede er betalt.

Fremad Amager satser på vækst og investering i Akademiet

Selvom Fremad Amager nu skal en tur ned i 2. division, betyder det ikke at ambitionerne er lagt på hylden.

– Trods modgang både på og udenfor banen, har støtten gennem hele 2023 været stærkt stigende fra både fans og sponsorer. Vi henter i gennemsnit 10 nye sponsorer ind hver måned, der udover at støtte deres hjerteklub også opnår forretningsmæssige fordele gennem Øens Netværk, der er et netværk af forretningsdrivende med en forkærlighed for Fremad Amager, siger Lars Hein.

– Også på fan-siden er der fremgang. Vi har gennem en række forbedringer af oplevelsen på stadion og en øget marketingindsats mere end fordoblet antallet af tilskuere til hjemmebanekampene i Sundby Idrætspark, hvilket sammen en større base af sponsorer giver en øget indtjening, som vi ønsker at reinvestere i klubben og i Akademiet, fortsætter Lars Hein.

Cheftræner Carit Falch og Adm. direktør Jacob ”Gaxe” Gregersen har løbende været taget med på råd i forhold til ejernes planer – og begge bakker 100% op om den nye retning.

– Vi har fået skabt et fodboldhold som spiller offensiv fodbold og i de sidste 2 måneder har præsteret godt og ligger i toppen af stort set alle præstations statistikker i hele 1 division. Vi har ikke kunne profitere nok af de gode præstationer, selvom vi har vundet og spillet uafgjort i de seneste kampe, men det viser at vi er på vej i den rigtige retning og har noget godt at bygge videre på. Og det betyder alt for os, at vi har fået positive tilkendegivelser og mærket en rigtig god tæt forbindelse til vores fantastiske fans, siger Cheftræner Carit Falch.

– Vi har spillet med et meget ungt hold – i gennemsnit det yngste i Superliga og 1 division – og brugt mange af vores dygtige akademispillere, som har fået en masse vigtige lærepenge her i foråret fortsætter Carit Falch, der kan fortælle, at ikke mindre end 5 akademispillere allerede har fået debut i 2023 – og har gjort det rigtig godt. Det drejer sig om Paolo Medina, Mads Gernsøe, Alexander Johansen, Marc Winkel og Mikka Heller. Det er de første spillere fra AC Amager Academy som har fået debut på 1. holdet  – men det er kun begyndelsen. 

– At udvikle og bruge egne spillere er klubbens filosofi og strategi. Vi vil være Amagers dynamo både i forhold til at spille attraktiv fodbold og skabe resultater med 1. holdet – og samtidigt udvikle de dygtige unge spillere på egnen og give dem spilletid på 1. holdet, så de bliver her til glæde for vores klubber og fans på Amager, siger Carit Falch.

– Vi er i fuld gang med at skabe en trup med en rygrad af dygtige, sultne spillere, så vi kan stille med en stærk trup, der allerede i næste sæson vil banke på for oprykning til 1. division, slutter Carit Falch.

Fremad Amager tager fredag den 26. maj kl. 18.30 imod Nykøbing FC, mens sæsonen sluttes af på udebane mod HB Køge fredag den 2. juni kl. 19.00.

Del på de sociale medier