Kanstrup var overrasket over norsk fodbold

Pierre Kanstrup har udover erfaring fra Superligaen ligeledes erfaring fra den bedste norske og tyrkiske række. To udlandsophold der på hver sin måde overraskede vores forsvarskaptajn.

Pierre Kanstrup kan i en alder af 32 år se tilbage på en karriere, der blandt andet har budt på ophold hos Erzurumspor i den bedste tyrkiske række og hos Vålerenga i den bedste norske række. To ophold der på hver sin måde har vist, at fodbold kan være forskelligt fra kultur til kultur.

»Min oplevelse af tyrkisk fodbold var, at det ikke på samme måde var et holdspil, som det er tilfældet herhjemme. De offensive spillere havde kun fokus på deres del, mens os defensive spillere koncentrerede os om det, og det var meget indianerfodbold« siger Pierre Kanstrup, der ligeledes oplevede, at hverdagen uden for fodbolden var en helt anden, end det er tilfældet i Danmark og Norge.

»Det er meget op til en selv, hvordan det skal gå, man er meget sin egen lykkesmed, og der er ikke så meget hjælp at hente uden for banen.«

Sammen oplevelse havde Pierre selvfølgelig ikke i Norge, hvor det at være fodboldspiller er meget lig det at være fodboldspiller i Danmark. Opholdet overraskede ham alligevel rent fodboldmæssigt.

»Norsk fodbold er faktisk en teknisk stærk liga, hvor man tænker meget offensivt, lidt modsat deres ry, hvor min oplevelse af dansk fodbold er, at det er lidt mere taktisk præget,« siger Pierre Kanstrup, der i det daglige, som en af de erfarne spillere i truppen, kan trække på noget af det, han har lært under sine to udlandsophold.

»Jeg kan bidrage med noget af det, jeg har lært begge steder. Blandt andet det jeg oplevede i Tyrkiet, hvor jeg måtte klare mig selv. Det kan jeg bruge til at hjælpe de mange unge spillere i vores nuværende trup, både i forhold til dagligdagen i klubben, men også i forhold til deres fremtid som fodboldspillere,« siger Pierre Kanstrup.

Del på de sociale medier