MÅLSÆTNINGEN ER NÅET – UNDGÅ NEDRYKNING!

Det er en kæmpe fornøjelse med jubel og klapsalver i de seneste dage til alle i og omkring holdet. En hel sæson, hvor udfordringer udenfor banen har fyldt mest. Tre forskellige ejere og en truende konkurs i lidt over en måned i perioden februar-marts, endte med at være sæsonens største udfordring halvvejs i 21/22 sæsonen.

Med en usædvanlig vigtig redning af selskabet Fremad Amager Elite, fra ejerkredsen bag Velkommen A/S, kunne Fremad Amager spillere, fans og sponsorer fortsat følge fodboldholdet på tæt hold i Sundby Idrætspark og på flere gratis arrangerede udebaneture i Køge og Hobro. Her har sammenholdet for alvor vist styrken både hos spillere og fans – så meget at vi onsdag aften i fællesskab kunne juble på banen i Esbjerg med vores medrejsende fans i udebaneafsnittet, og vores fans på Air Pub, Cafe 5-øren osv.

En STOR sejr for Ama’r, hvor hjerterytmen er blevet testet liiige til den gode side, i flere omgange.

Så hvad betyder opnåelsen af målsætningen – det sætter Sportschef Gaxe, ord på her:

”Det første, der kommer til mig, er lettelse. Der kunne skrives en bog på flere hundrede sider om 21/22 sæsonen – men det venter vi med, for vi er ikke færdige. Der venter to kampe mod Jammerbugt FC og Vendsyssel FF, hvor vi skal have 6 point,” siger Gaxe og fortsætter.

”Kampen onsdag aften var for os et rigtig godt bevis på, hvad truppen er samlet af. Hele transfer-strategien med at samle en trup med danske spillere i januar, skulle hjælpe os i mål ved at alle skulle kunne forstå hver eneste information, der bliver uddelt på en fodboldbane. Jeg er stolt af spillernes ageren på og udenfor banen med det, som de har været igennem. Den nye ejerkreds har i den grad fået skabt den ro, som under den svære periode, var vigtig at få på plads hurtigt. Derved kunne vi også flytte fokus for spillerne, så de kunne fokusere fuldt ud på opgaverne med trænerteamet under træning og kamp.

Alle i og omkring holdet har gjort et stort stykke arbejde med opnåelsen af målsætningen, der nu kan belønnes 2 kampe før tid. Det i sig selv, er imponerende og her viser pointhøsten for foråret sit tydelige tegn,” udtaler Gaxe.

”Med undgåelsen af en nedrykning og dermed yderligere en sæson i NordicBet Liga, kan næste fase starte i den sportslige sektor. Flere spillere har udløb ved sæsonafslutning og med redningen i rækken, kan vi nu koncentrere os om det kommende transfervindue, hvor vi i tæt dialog med ejerkredsen kan gå videre fra forberedelserne til handlingerne. Der er ingen tvivl om at ejerkredsens største prioritet har været at få dannet et overblik med overtagelsen af et selskab, der har været hårdt ramt økonomisk. Det kræver tid at få repareret den del af forretningen, og så er det helt fantastisk at fans og sponsorer har vist så stor opbakning med mere end 2.000 tilskuere til flere af kampene i foråret. Det betyder noget for spillerne, trænerne og ikke mindst noget for selve oplevelsen for alle, som er på plads i Sundby Idrætspark. Her har Ama’r helt sikkert vist styrken, når vi har fået modstandere på besøg med kun et enkelt nederlag i forårssæsonen på hjemmebane mod Lyngby Boldklub, der ligner en oprykker til Superligaen. Derfor opfordrer jeg også alle til at slutte af med deltagelsen i en kæmpe fest næste lørdag i sæsonafslutningen mod Vendsyssel FF. Den fest fortjener vi alle at være en del af, med det som sæsonen har budt – vigtigst af alt, overlevelsen af Fremad Amager Elite og endnu en sæson i NordicBet Liga,” slutter Gaxe.

Søndag hedder destinationen Pandrup i Nordjylland hos Jammerbugt FC, hvor der er kampstart kl. 14:00.

Del på de sociale medier