NY ASSISTENTTRÆNER I FREMAD AMAGER – ERFARING OG VINDERMENTALITET STOD ØVERST

Han er kendt for rigtig mange stærke egenskaber som assistenttræner og med ophold hos FC Nordsjælland, OB, FC Roskilde og senest Hillerød Fodbold, kan 58-årige John Bredal nu tilføje Fremad Amager som det næste kapitel i trænerkarrieren med en underskrift fra hjemmekontoret.

Bredal tager afsked med Christian Lønstrup og Hillerød Fodbold i slutningen af denne måned, hvor holdet overvintrer på en imponerende 2. plads.

Som den nye ejer Josh Wallace har udtalt, venter der en ny retning i Fremad Amager og dermed også en del ændringer. Det betyder at Sportschef, Gaxe, har nok at se til, da ændringerne primært kommer på den sportslige side.

Ansættelsen af John Bredal som assistenttræner har været førsteprioriteten – der skal skabes en ny kultur omkring holdet, og her kommer den nye assistenttræner med næsten 20-års erfaring fra den bedste række. En del af det arbejde har været med forhåndsanalyse af kampe mod bl.a. Juventus og Chelsea i Champions League i FC Nordsjælland, der bød på et mesterskab og to pokaltitler.

Gaxe blev informeret om et tidligere ophør af samarbejdet i Hillerød Fodbold end forventet, og slog derfor til med det samme:

”Jeg fik lynhurtig besked om Johns situation i Hillerød Fodbold, og havde meget hurtigt en dialog med ham om fremtiden. Han har en rigtig stor erfaring fra den bedste række i så vigtig en rolle i en trænerstab, og har været med til at skabe en vinderkultur, der bl.a. bød på Champions League, et dansk mesterskab og to pokaltitler i FC Nordsjælland. Derudover har han arbejdet med rigtig kompetente trænere, som f.eks. vores nuværende trænerteam på landsholdet, i form af Hjulmand og Wieghorst,” siger Gaxe.

Erfaring, professional tilgang og vinderkultur dækker over Bredal som individ på banen og trænerkontoret. Erfaringen tæller de danske tre bedste rækker, og det bliver en vigtig tilførsel til den nuværende trænerstab:

”John er meget anerkendt i dansk fodbold for det store arbejde, han har udført i de tidligere klubber som assistenttræner. Han er specialist i analysen og træningen af dødbolde, og er rigtig dygtig på banen i forhold til den daglige træning. John ved, hvad der skal til for at skabe en vindermentalitet på banen og i et omklædningsrum. Han har stået lige præcis der, hvor vi er placeret lige nu. Et sted hvor vi skal kæmpe os ud af problemerne,”

”Peter har brug for en assistent at læne sig op ad med stor erfaring fra de danske rækker, og det er et vigtigt skridt i forhold til at skabe en kultur omkring holdet. John siger sin mening, og arbejder ekstremt professionelt i hverdagen. Det er vigtigt at kunne signalere det til vores nuværende trup og de spillere, som vil være en del af Fremad Amager. Vi skal kunne mærke sult, ambitioner og en benhård-indstilling til at arbejde for hinanden. Ellers er der ikke plads hos os,” slutter Gaxe.

Cheftræner Peter Løvenkrands har haft dialogen med Gaxe omkring valget af den nye assistenttræner. Løvenkrands, der tilbringer ferien med familien hjemme i Glasgow, har haft rigtig gode samtaler med den nye kollega i trænerstaben:

”Til at starte med, så taler hans fodboldbaggrund for sig selv og John er lige præcis dét, vi søger. Jeg har brug for en trænerkollega, der er skarp på nogle områder, hvor jeg er mindre skarp. Den erfaring han har med analyse, dødbolde, træningen på banen og udviklingen af mentaliteten hos spillerne er en vigtig tilføjelse til vores trænerstab. Jeg har et behov for at blive udfordret i forhold til træningen og kampene, og her kommer vi til at dyrke de detaljer i trænerrummet. Jeg glæder mig til at byde John ordentlig velkommen, når vi starter op i januar,” siger Løvenkrands.

Bredal selv er klar til et nyt kapitel, hvor han kan bidrage med erfaring på og udenfor banen:

”Jeg er ekstremt spændt på en udfordring som den her i Fremad Amager. Det har altid været et fedt at være i Sundby Idrætspark som modstander, og en klub hvor jeg nemt vil finde mig til rette. Der har været udfordringer i en periode, og jeg vil gøre mit bedste til at vi sammen får vendt skuden og klare frisag i 1. division. Det er en spændende konstellation med Løvenkrands og Jesper C, og jeg glæder mig til at være en del af den hverdag. Jeg har godt og vel 20 år med i bagagen fra den bedste række, og håber at kunne bidrage til den vindermentalitet og arbejdskultur, der skal skabes i klubben,” slutter Bredal.

Velkommen til Ama’r, Bredal!

Del på de sociale medier