En forløsende sejr

Der er spænding til det sidste i grundspillet i 2. division efter, at vi vandt 1-0 over AB på en sen frisparksscoring af Jerailly Wielzen.

Kampen startede i et højt tempo og allerede efter 5 minutter var det tæt på at gå galt, da noget klumpspil i vores felt endte på stolpen. Alexander Johansen var for første gang efter sin skadesperiode at finde i startopstillingen og han skulle også vise sig at blive farlig. Efter 11 minutter modtog Alex en god diagonalbold fra Papuga og med nogle gode træk på tværs af banen kom han frem til en afslutning, der desværre ikke udfordrede den tidligere AC Amager Academy målmand, Albert Gaub Jakobsen.

Resten af halvlegen blev stille og rolig med et par chancer i begge ender. Petræus havde bl.a. et godt skud fra distancen.

I de døende minutter af første halvleg havde Petræus endnu et godt hug udefra, som bliv vippet over af AB-målmanden. På det efterfølgende hjørne landede bolden for fødderne af Alex, der tog et godt træk i feltet og blev lagt ned. Dommeren fløjtede – desværre til pause og ikke for straffe.

Efter pausen kom vi ud og testede flere gange ABs målmand, der dog reddede sit hold. Efter cirka 60 minutter kom Hans Høllsberg frem til en kæmpe chance. Marius lagde endnu en god diagonal ud til indskiftede Ørneborg, der med et fornemt indlæg lagde bolden ind til Hans, der desværre missede fra nært hold.

Efterfølgende fik AB en god periode og satte sig på spillet. Forsvaret stod dog godt imod og fik clearet inden det blev farligt.

Med seks minutter tilbage af kampen blev AB reduceret til ti mand efter en hævnagt mod Kasper Andersen i vores eget felt. Vi pressede på for scoring, og i dommerens fjerde minuts tillægstid fik vi frispark lidt uden for feltet. Her blev Jerailly Wielzen sat til at sparke og med et fremragende knækskud fik han sendt AB-målmanden efter pølser – bolden i nettet.

Dermed blev det til en 1-0 sejr på 2. påskedag.

Kampfakta
21. spillerunde, 2. division, mandag den 1. april 2024, i Sundby Idrætspark: Fremad Amager – AB 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Jerailly Wielzen (90.)

Fremad Amager: Mikkel Andersen, Jerailly Wielzen, Mads-Emil Langberg, Magnus Lysholm, Kasper Andersen, Alexander Johansen (56. Lucas Ørneborg), Hocine Derrar, Marius Papuga (65. Martin Lauritsen), Hans Høllsberg, Mikka Heller og Alexander Petræus

Dommer: Niclas Gomes